Torta renna al cioccolato

Torta renna al cioccolato

4.8 26 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 fette

Składniki

Torta
  • uova
    2
  • di latte
    240 g
  • di yogurt naturale
    120 g
  • di zucchero
    240 g
  • di burro morbido, a pezzi
    125 g
  • di farina tipo 00
    380 g
  • di cacao amaro in polvere
    60 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Farcitura
  • di torrone duro, a pezzi
    80 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di zucchero a velo
    20 g
Corna di cioccolato
  • di cioccolato fondente a pezzi
    150 g
Frosting al cioccolato
  • di zucchero
    50 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
Terminare la preparazione
  • confetti al cioccolato colorati
  • ostia

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 757.6 kcal / 3169.8 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 50.8 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 28.4 g
Sód 150.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...