![Crespelle di Teramo Crespelle di Teramo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71581e90-7ed8-421e-b99e-cc6ad4094c48/Derivates/1e418954-1fef-422b-b5b8-65a48387261f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di acqua
- 90 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1000 g di brodo di carne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1134.7 kJ / 271.2 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 464.4 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4 Std. 20 Min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Cantucci al cioccolato con pistacchi
2 Std.
Ravioli al radicchio rosso e noci (vegan)
1 godz. 40 min
Tortelloni alle cime di rapa
4 Std. 30 Min
Gnocchi di ceci al ragù
1sa 15 dk
Tortellini in brodo vegetariani
2 Std.
Pasta alla mugnaia
2 Std.
Formaggio vegano grattugiato
15 dk
Pasta frolla alle mandorle (senza glutine)
35min
Crema pasticcera sottovuoto
1sa
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.