Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di acqua
- 90 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1000 g di brodo di carne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1134.7 kJ / 271.2 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 464.4 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Castagnole
1h 20min
Tortelli di carnevale al cocco
1 godz.
Menù: Brunch (Bimby Friend)
1 godz.
Ravioli di ricotta
2 Std.
Crema fritta alla veneziana
1h 30min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30min
Chiacchiere allo yogurt
1 godz. 5 min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30min
Passatelli
45min