![Pane tartaruga Pane tartaruga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4708d331f19b7df627b668aa92699b63/Derivates/7fc07d7354d8dce63bac5c33304f7166b6601969.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di acqua
Pane tartaruga
- 50 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 10 g di sale
- 20 g di burro morbio a pezzi
- semola di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 758.9 kJ / 181.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 395.2 mg
Alternatywne przepisy
Baguette integrale
5 Std.
Pane veneziano
18h 30min
Michetta (TM6)
6 godz. 30 min
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Pane morbido di farro
19小时
Focaccia a bastone
5 Std.
Pa Gialt (Pane giallo)
3h 30min
Pane semplice
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19小时
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Impasto base per pane
1 Std.
Focaccia genovese (TM6)
5 Std.