![Baguette francese (TM6) Baguette francese (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bd35894b6c614ba909c5d88343c2ebfa/Derivates/fe42002e4d1374eca0aaf3bb309f4dfc5dc605fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato - 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2505.7 kJ / 599 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 127.1 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1318.9 mg
Alternatywne przepisy
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2h 30min
Focaccia a bastone
5h
Pane veneziano
18h 30min
Michetta (TM6)
6h 30min
Panzerottini TM6
4h
Pizza con salame piccante TM6
3h 30 min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pane semplice
4h
Panini all'olio
3 Std. 10 Min
Impasto base per pane
1 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24sa