Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake
- 30 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 230 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 3 uova
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 180 g di latte
- 150 g di lamponi freschi + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al burro
- 300 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 198.8 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 23.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al cioccolato fondente
2 Std. 10 Min
Torta natalizia
3h 25 min
Biscotti sfogliati al cioccolato
1h
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 min.
Pink velvet cake
7h 20 min
Cupcake spaventose
2h 40min
Tortina arancia e cioccolatini
2h 30min
Cotton Japanese cheesecake
2h
Cupcake alla vaniglia
1h 30 min.
Torta Red velvet
3h
Mini muffin con frosting al mascarpone
1h
New York cheesecake
6h 30min