Crostata di frutta arcobaleno
TM6 TM5 TM31

Crostata di frutta arcobaleno

2.6 (5 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 80 g di zucchero
  • 1 uovo
  • 110 g di burro a cubetti (1 cm)
  • 230 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale

Terminare la preparazione

  • 120 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 uovo
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 75 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 200 g di latte
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 60 g di pesche fresche o in scatola, a cubetti (1 cm)
  • 60 g di ananas fresco, a fette (0,5 - 1 cm)
  • 40 g di mirtilli freschi
  • 60 g di kiwi, a fette (0,5 cm)
  • 100 g di lamponi
  • 60 g di fragole, a fette (0,5 cm)
  • 100 g di panna (30-40% di grassi)
  • 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 12 porzioni
Kalorie
28338.8 kJ / 6773.1 kcal
Białko
96 g
Węglowodany
878.4 g
Tłuszcz
330.4 g
Tłuszcz nasycony
200.2 g
Błonnik
30.5 g
Sód
647.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy