Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 1 uovo
- 110 g di burro a cubetti (1 cm)
- 230 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 120 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 75 g di succo di limone, spremuto fresco
- 200 g di latte
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 60 g di pesche fresche o in scatola, a cubetti (1 cm)
- 60 g di ananas fresco, a fette (0,5 - 1 cm)
- 40 g di mirtilli freschi
- 60 g di kiwi, a fette (0,5 cm)
- 100 g di lamponi
- 60 g di fragole, a fette (0,5 cm)
- 100 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 28338.8 kJ / 6773.1 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 878.4 g
- Tłuszcz
- 330.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 200.2 g
- Błonnik
- 30.5 g
- Sód
- 647.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Torrone di Montélimar
3 Std. 30 Min
Ratatouille galette con Affettatutto Bimby®
1h 30min
Thepla di spinaci
1h
Rösti di verdure con Affettatutto Bimby® (TM6)
50min
Crostata invernale
4h 30min
Menù: Filetto di maiale ripieno ai funghi con contorno di patate e cavolo (Bimby Friend)
1h 10min
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby®
7 godz.
Tiramisù
5 godz. 20 min
Bostrengo
1h 30min
Crostata alle albicocche
2h
Semifreddo alle noci
6 Std. 30 Min