Crostata di frutta arcobaleno

Crostata di frutta arcobaleno

3.1 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    80 g
  • uovo
    1
  • di burro a cubetti (1 cm)
    110 g
  • di farina tipo 00
    230 g
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di zucchero
    120 g
  • limone, preferibilmente biologico solo la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • uovo
    2
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di succo di limone, spremuto fresco
    75 g
  • di latte
    200 g
  • di amido di mais (maizena)
    25 g
  • di pesche fresche o in scatola, a cubetti (1 cm)
    60 g
  • di ananas fresco a fette (0,5 - 1 cm)
    60 g
  • di mirtilli freschi
    40 g
  • di kiwi a fette (0,5 cm)
    60 g
  • di lamponi
    100 g
  • di fragole a fette (0,5 cm)
    60 g
  • di panna (30-40% di grassi)
    100 g
  • di zucchero a velo (opcjonalnie)
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 12 porzioni

Kalorie 6773.1 kcal / 28338.8 kJ
Białko 96 g
Tłuszcz 330.4 g
Węglowodany 878.4 g
Błonnik 30.5 g
Tłuszcz nasycony 200.2 g
Sód 647.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...