Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di acqua
- 120 g di latte
- 30 g di strutto
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 3 g di lievito di birra fresco
- 125 g di farina tipo 0
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 312.2 kJ / 74.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 116.1 mg
Alternatywne przepisy
Gnocco fritto modenese
35min
Baguette francese (TM6)
5h
Festival (frittelline giamaicane)
1h 30 min.
Pizzette
3 Std. 40 Min
Piadina romagnola
15 min
Focaccine morbide
3h 30 min.
Tigelle alle erbe aromatiche con pesto di fave
4 godz. 40 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Cappelletti reggiani
2h
Piadina al miele
1h 10 min.
Gnocco emiliano
4h 50min
Tigelle
3h 50min