Trüffelsuppe mit Kabeljau und Cashewbröseln

Trüffelsuppe mit Kabeljau und Cashewbröseln

4.1 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Cashewkerne
    40 g
  • Schalotten
    3
  • Butter in Stücken
    65 g
  • Mehl
    50 g
  • weißer Portwein
    100 g
  • Wasser
    900 g
  • Geflügelbrühe (Instant)
    2 gestr. EL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Crème fraîche
    300 g
  • Schwarzer Trüffel, frisch
    15 g
    15 g Schwarzer Trüffel aus dem Glas
  • Kabeljau in mundgerechten Stücken
    300 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 546 kcal / 2287 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 1348 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...