Gedämpfte Muscheln mit Porree und Kokos-Sauce

Gedämpfte Muscheln mit Porree und Kokos-Sauce

4.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Porree nur der weiße Teil
    450 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Kokosmilch
    400 g
  • Ingwer, frisch gerieben
    1 TL
  • Limettenschale unbehandelt
    1 EL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • frische Miesmuscheln, gesäubert (siehe Tipp)
    1000 g
  • Koriander abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    10 g
  • Limettensaft frisch gepresst
    20 g
  • rote Chilischote, frisch in dünne Scheiben
    1
  • Limette in Spalten
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 562 kcal / 2352 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1044 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...