Gelbe Gazpacho mit Bacon-Chips

Gelbe Gazpacho mit Bacon-Chips

4.3 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Petersilienöl
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Zitronenschale fein abgerieben
    1 TL
  • Olivenöl
    50 g
Suppe und Fertigstellung
  • Weißbrot in Stücken
    80 g
  • Wasser evtl. etwas mehr zum Einweichen
    100 g
  • Bacon in Scheiben
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • gelbe Tomaten in Stücken
    600 g
  • Gurke geschält, entkernt, in Stücken
    350 g
  • gelbe Paprika in Stücken
    200 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Sherryessig
    20 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Paprika rot, in Würfeln (5 mm)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 435 kcal / 1822 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1408 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...