
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Petersilienöl
- 10 g Petersilie abgezupft
- 1 TL Zitronenschale fein abgerieben
- 50 g Olivenöl
Suppe und Fertigstellung
- 80 g Weißbrot in Stücken
- 100 g Wasser evtl. etwas mehr zum Einweichen
- 50 g Bacon in Scheiben
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g gelbe Tomaten in Stücken
- 350 g Gurke geschält, entkernt, in Stücken
- 200 g gelbe Paprika in Stücken
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ½ TL Kurkuma
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Zucker
- 20 g Sherryessig
- 40 g Olivenöl
- 100 g Paprika rot, in Würfeln (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 435 kcal / 1822 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 1408 mg