Tomaten-Spinat-Curry mit Kichererbsen

Tomaten-Spinat-Curry mit Kichererbsen

4.0 397 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    5 g
  • Cherry-Tomaten davon 100 g halbiert
    400 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    50 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 TL
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    100 g
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    20 g
  • Ingwer, gemahlen
    1 TL
  • rote Currypaste
    1 geh. TL
  • Basmati-Reis
    140 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 403 kcal / 1688 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...