
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 słoików
Składniki
-
dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki1200 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki800 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
cukru100 - 150 g
-
mieszanych ziół, suszonych4 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
octu jabłkowego (patrz wskazówka)60 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
196.7 kcal /
823.5 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
669.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48h 25min
Ketchup
1h 20min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1h 10min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1h 15min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9h
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1h 20min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Ketchup z cukinii
1h
Konfitura z dyni
40min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Pasztet z cukinii
1h 45min