
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 słoików
Składniki
-
1200 g dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
800 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
100 - 150 g cukru
-
4 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 - 100 g octu jabłkowego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
196.7 kcal /
823.5 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
669.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ketchup
1 godz. 20 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Konfitura z dyni
40 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min