Ketchup z dyni

Ketchup z dyni

4.4 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 słoików

Składniki

  • 1200 g dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 800 g pomidorów pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 100 - 150 g cukru
  • 4 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
    2 łyżeczki curry, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 - 100 g octu jabłkowego (patrz wskazówka)
    60 - 100 g białego octu winnego, (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 196.7 kcal / 823.5 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 669.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...