
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 słoików
Składniki
-
1200 g dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
800 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
100 - 150 g cukru
-
4 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 - 100 g octu jabłkowego (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
196.7 kcal /
823.5 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
669.3 mg