Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g agrestu, bez szypułek i ogonków
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 - 80 g miodu, płynnego
- 100 g jogurtu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 415.2 kJ / 99.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 11 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura z płatków róży
15 Min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48 godz. 30 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2h 25 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Powidła wiśniowe
1hod. 55min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min