Czarne trufle szampańskie

Czarne trufle szampańskie

4.1 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
25 sztuk

Składniki

  • 125 g wina musującego, typu Prosecco lub szampana
  • 350 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
  • 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
  • 350 g kuwertury z gorzkiej czekolady w drażetkach (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) czarnego, w żelu
  • brokat jadalny, złoty (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 12.6 mg
Białko 1.8 g
Kalorie 789.9 kJ / 188.8 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...