
Urządzenia i Akcesoria
Jeżynowa panna cotta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
jeżyn, świeżych250 g
-
cukru20 g
-
wody50 g
-
żelatyny w proszku5 g
Jeżynowa panna cotta
-
jeżyn, świeżych300 g
-
laska wanilii1
-
mleka150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
cukru50 g
-
żelatyny w proszku10 g
-
likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)20 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 8 sztuk
Kalorie
1784.8 kcal /
7472.6 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
125 g
Węglowodany
162.6 g
Błonnik
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 h 20 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 h 40 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 h 30 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 h
Deserki amaretti
3 h 50 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 h 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 h 35 min
Bailey's panna cotta
1 h 30 min
Panna cotta
3 h 15 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Serniczki w słoikach
4 h