
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g jeżyn, świeżych
lub 250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 20 g cukru
- 50 g wody
- 5 g żelatyny w proszku
Jeżynowa panna cotta
-
300
g jeżyn, świeżych
lub 300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 1 laska wanilii
- 150 g mleka
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru
- 10 g żelatyny w proszku
- 20 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 8 sztuk
- Kalorie
- 7472.6 kJ / 1784.8 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 162.6 g
- Tłuszcz
- 125 g
- Błonnik
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 Std. 40 Min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 Min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1h 30min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Serniczki w słoikach
4h
Panna cotta
3h 15min