Jeżynowa panna cotta

Jeżynowa panna cotta

4.8 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • 250 g jeżyn, świeżych
    250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 20 g cukru
  • 50 g wody
  • 5 g żelatyny w proszku
Jeżynowa panna cotta
  • 300 g jeżyn, świeżych
    300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 1 laska wanilii
  • 150 g mleka
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g cukru
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 20 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 sztuk

Białko 34 g
Kalorie 7472.6 kJ / 1784.8 kcal
Tłuszcz 125 g
Błonnik 37 g
Węglowodany 162.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...