Urządzenia i Akcesoria
Jeżynowa panna cotta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych250 g jeżyn, świeżych
-
20 g cukru
-
50 g wody
-
5 g żelatyny w proszku
Jeżynowa panna cotta
-
300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g jeżyn, świeżych
-
1 laska wanilii
-
150 g mleka
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g cukru
-
10 g żelatyny w proszku
-
20 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 sztuk
Białko
34 g
Kalorie
7472.6 kJ /
1784.8 kcal
Tłuszcz
125 g
Błonnik
37 g
Węglowodany
162.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Kokosowe miniserniczki
50 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min