Urządzenia i Akcesoria
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji
Składniki
-
500 - 600 g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm plastry500 - 600 g dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm plastry
-
2 - 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 - 3 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
1 łyżeczka gorczycy
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
½ łyżeczki kminku
-
¼ łyżeczki goździków
-
1 łyżeczka owoców jałowca
-
1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
700 g ligawy wołowej bez ścięgien i białych błonek
-
musztarda (opcjonalnie) do posmarowania mięsa i do środka burgerów
-
150 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
20 - 30 g syropu klonowego
-
100 g wody
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
10 bułek do hamburgerów
-
1 - 2 ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry
-
rukola (ok. 50-60 g), do środka burgerów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
827.3 mg
Białko
20.4 g
Kalorie
1318.2 kJ /
314.9 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
41.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Burger wołowy
20 min
Tajski burger
55 min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 godz. 15 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min