![Pane speziato Pane speziato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2c9dd261-c368-4576-ae3e-ff0a5e6a591b/Derivates/2012841d-43d9-4761-a1cd-808fc47a8cbe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 110 g di acqua
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 90 g di farina di segale
Impasto
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1740 g di acqua (di cui 240 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 210 g di farina di segale
- 230 g di farina tipo 1 forte (almeno W300)
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 8 g di sale
- 1 ½ cucchiaino di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 7648 kJ / 1893 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 372 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 31.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biryani di verdure
50 Min
Ghi
20p
Treccine con semi di papavero
16 Std. 30 Min
Banettes rustiche
15 Std.
Corn bread (pane di mais)
1h 30min
Gratin di zucca spinosa e dentice
1 Std. 25 Min
Panini sfogliati
3 godz. 30 min
Pesto di rucola e peperoncino
5 min
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21h
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Pane naan
3 Std. 10 Min