Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 20 g di pecorino a pezzi
- 120 g di farina tipo 00
- 60 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
- 4 g di sale
- 4 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 uovo
- 30 g di vino bianco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di pistacchi salati sgusciati
- 40 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e tagliati grossolanamente
- 30 g di olive nere, sgocciolate e tagliate grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 233.1 kJ / 55.7 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 73.6 mg
Alternatywne przepisy
Anacardi speziati
30 Min
Maionese cotta
15 Min
Cantucci al rosmarino
1 Std. 30 Min
Brunelle
2sa
Frutta secca dolce e speziata
1h
La colomba perfetta
7 godz.
Crostata morbida con tonno e misticanza
1h
Panettone gastronomico farcito
7sa 30 dk
Pasta al vino
5 Min
Biscottini salati al basilico e mandorle
1h
Frollini salati al rosmarino
1 Std. 30 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min