Vellutata di lenticchie

Vellutata di lenticchie

4.6 322 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla in quarti
  • 100 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 70 g di sedano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di acqua
  • 200 g di lenticchie secche
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 dado per brodo vegetale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 231 kcal / 966.8 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 551.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...