Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 70 g di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 200 g di lenticchie secche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966.8 kJ / 231 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 551.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50 Min
Vellutata di broccoli con crostini
1 Std.
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 Min
Vellutata di ceci
1 Std. 10 Min
Vellutata di verdure
40 Min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 Std.
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Vellutata di riciclo
50 Min
Vellutata di fagioli borlotti
1 Std.
Vellutata di piselli
20 Min
Zuppa di farro e legumi
45 Min
Zuppa di legumi vegetariana
40 Min