Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 70 g di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
- 200 g di lenticchie secche
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966.8 kJ / 231 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 551.7 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di verdure
40min
Vellutata di finocchi e carote
35 min
Vellutata di piselli
20min
Vellutata di broccoli con crostini
1 godz.
Vellutata di patate e zucca
50 min
Vellutata di ceci
1sa 10 dk
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35 min
Vellutata di fagioli borlotti
1 godz.
Purea di ceci con spinacini piccanti
40min
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45min
Crema di fagioli borlotti
35 min
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 min