Vellutata di zucca e patate con gamberi

Vellutata di zucca e patate con gamberi

4.8 150 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Gamberi insaporiti
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
    20 g di cipolla dorata, a spicchi
  • 250 g di gamberi crudi di media grandezza sgusciati, puliti e asciugati con carta assorbente
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
Vellutata di patate e zucca
  • 700 g di acqua
  • 400 g di polpa di zucca a cubetti (1 cm)
  • 200 g di patate pelate e a cubetti (1 cm)
  • 50 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • timo fresco le foglioline, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 229.6 kcal / 960.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 458.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...