Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g pancetta a cubetti
- 180 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco
- 800 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- ½ cucchiaino di sale
- pepe nero macinato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 680.9 mg
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30min
Risotto porri e finocchi
40min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto zafferano e salsiccia
40min
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40min
Risotto zucca e salsiccia
40min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Risotto radicchio e salsiccia
35min