![Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb3ec6d1-adcd-420a-a92b-951339625699/Derivates/4dab0d95-1991-4a26-bc08-31e54ad2a166.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 90 g di cavoletti di Bruxelles, tagliati a metà
- 90 g di cimette di cavolfiore, tagliati a metà se grandi
- succo di limone, a piacere (opcjonalnie)
- olio extravergine di oliva, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 57 kJ / 14 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di spagna panna e fragole
2h
Pasta panna e salmone
30 min
Crumble di panettone con crema al mascarpone e miele
20 Min
Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta
1 Std.
Salmone al vapore con piselli e riso
1 Std.
Finocchi gratinati
30 min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 Min
Vellutata agli spinaci
30 min
Crema al mascarpone con mele insaporite
30 min
Broccoli e zucchine al vapore
30 min
Patate e zucca al vapore
25 Min
Fagiolini e taccole al vapore
40 Min