Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla a pezzi
- 150 g di patata, pelata e a pezzi
- 60 g di gambo di sedano a pezzi
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di lenticchie secche
- 750 g di acqua
- 2 dadi per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 35.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50 分钟
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Zuppa di fagioli
40min
Minestra di orzo e funghi
1h
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppetta di ceci
45min
Ceci al pomodoro
40min
Zuppa frantoiana
45min
Insalata di fave e pancetta
30 分钟
Torta salata funghi e patate
1小时 30 分钟
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min