Ragù di lenticchie

Ragù di lenticchie

4.9 749 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di cipolla in quarti
    50 g
  • di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • spicchio di aglio senz'anima
    1
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di concentrato di pomodoro
    20 g
  • di vino rosso
    200 g
  • di lenticchie secche ammollate (se indicato sulla confezione)
    200 g
  • foglia di alloro fresca o secca
    1
  • di passata di pomodoro
    700 g
  • di acqua
    400 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di zucchero
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 251 kcal / 1050 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...