Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tbsp water
- 1 tsp gelatine powder
- 125 g reduced-fat coconut milk
- 2 tsp gluten free cornflour
- 1 tsp lime zest, plus extra to garnish
- 80 g lime juice (approx. 4 limes)
- 2 eggs, separated
- 75 g caster sugar
- 2 tbsp shredded coconut or flaked, toasted
- 4 sprigs fresh mint, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 40.8 mg
Alternatywne przepisy
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
White chocolate and tropical trifle
1h 45min
Traditional Kaiser rolls
26 Std. 35 Min
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1h 45min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Herb and garlic dip
5 min
Mini chicken kyivs
45min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1h 50 min
French onion dip
45min
Chile con queso cob loaf
40min