Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di acqua
- 150 g di aceto bianco
- 50 - 60 g di cipolla rossa di Tropea
Emulsione
- 1 spicchio di aglio
- 8 acciughe sott'olio, sgocciolate (30 g)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
Terminare la preparazione
- 230 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 230 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
Contorno di verza
35 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Contorno di taccole al pomodoro
40 min
Uova alla piemontese
45min
Cipolle al gratin
1h
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30 Min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10 Min
Panzanella con mandorle e acciughe
2h 30min
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Bruschette con melanzane
30 Min
Bruschette saporite
40 min