Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia formy
- mąka pszenna, do oprószenia formy
- 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 200 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 200 g mleka
Ciasto
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 120 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Bita śmietana
- 50 g cukru
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- kwiaty, jadalne, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem sułtański
2 Std. 15 Min
Mini Paris-Brest
10h 40min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3h 40min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 Std. 15 Min
Semifreddo kawowe
6h 30min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8h 15min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Sernik gianduia
11hod.
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Sernik baskijski
3h 15min