Urządzenia i Akcesoria
Trifle z truskawkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
500 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżka octu balsamicznego
Biszkopt
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
4 jajka
-
100 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
Masa budyniowa
-
80 g cukru
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
2 łyżki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Bita śmietana
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
139.8 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
2124.6 kJ /
507.8 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
56.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Pływające wyspy
45 min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min