Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g truskawek, świeżych, bez szypułek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka octu balsamicznego
Biszkopt
- masło, do natłuszczenia tortownicy
- 4 jajka
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 120 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
Masa budyniowa
- 80 g cukru
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1000 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 2 łyżki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Bita śmietana
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2124.6 kJ / 507.8 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 139.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Deser kokosowo-ananasowy
4h 25min
Trifle z rabarbarem
2h 45min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1 Std. 30 Min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 Std. 25 Min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Deserki amaretti
3h 50min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min
Tiramisu
5 Std. 25 Min