
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki z whisky i czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
cukru150 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki50 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
mleka120 g
-
whisky30 g
-
jajka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego30 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
mąki pszennej220 g
Bita śmietana
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
317 kcal /
1329 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
334 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grzaniec z Aperolem®
25 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Popękane ciasteczka
4 godz. 35 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Muffinki z likierem jajecznym
45 min