Muffinki z whisky i czekoladą
TM5 TM6

Muffinki z whisky i czekoladą

4.6 (82 oceny)

Składniki

  • 150 g cukru
  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 120 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 120 g mleka
  • 30 g whisky
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 220 g mąki pszennej

Bita śmietana

  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1329 kJ / 317 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
0.6 g
Sód
334 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy