Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g milk
- 15 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 15 g plain flour
- 3 large eggs, separated
- 200 g smoked mackerel, boneless, skinned, flaked
- 2 Tbsp crème fraîche
- 2 Tbsp fresh tarragon leaves, roughly chopped
- ¼ tsp ground black pepper
- water, hot, for steaming
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1505 kJ / 363 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 470 mg
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Rhubarb Fool
1h 10 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1u. 50min
Pea and Mint Risotto
40 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Watercress Soup
25 min
Puttanesca Penne
50 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min