Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de algas variadas deshidratadas troceadas (kombu, wakame, nori, etc.)
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 120 g de cebolla en octavos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de setas frescas en láminas o tiras
- 300 g de arroz jazmín
- 50 g de salsa de soja
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 650 g de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1659 kJ / 397 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1349.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de berenjena picante
30min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2sa 40 dk
Sopa de coco y guisantes (Tanzania)
35min
Guiso de setas y tofu
30min
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35min
Bol vegetariano de tofu, verduras y soja
30min
Wellington de seitán con verduras al vapor
1u. 45min
Cheesecake de frambuesas vegano
4h 30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Chile sin carne
1u.
Bizcocho de té matcha (Matcha kasutera) - Japón
1u.
Curry vegano de berenjenas
50min