
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 poivron jaune en morceaux
- 1 oignon coupé en 2
- 1 gousse d'ail
- 1 poivron rouge en morceaux
- 30 g d'huile végétale
- 200 g d'eau
-
1
c. à café bombée de pâte de bouillon de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) - ½ c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre moulu
- 1 pincée de sucre
- ½ c. à café de poudre de paprika (doux)
- 100 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 150 g de lait
- 10 brins de feuilles de basilic frais réserver 2 belles feuilles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 391 kcal / 1636 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g