Koreanische Ramen mit Tofu

Koreanische Ramen mit Tofu

3.5 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Mayak-Eier
  • Eier aus dem Kühlschrank
    4
  • Wasser
    1000 g
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in Ringen
    1
  • Knoblauchzehen
    4
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    2
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Sojasauce
    100 g
  • Reiswein (Mirin)
    100 g
    50 g Zucker
  • Sesam
    1 EL
Ramen
  • Knoblauchzehen
    3
  • Öl
    20 g
  • Zwiebeln in Spalten
    200 g
  • Wasser
    1000 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    100 g
  • Seetang, gemischt, getrocknet
    10 g
  • Shiitakepilze geviertelt
    100 g
  • Kimchi in Stücken (siehe Tipp)
    120 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Gochujang (koreanische Chilipaste)
    30 g
  • koreanischer roter Pfeffer (Gochugaru)
    2 - 3 TL
    ½ - ¾ TL Chili, getrocknet
  • Sojasauce
    30 g
  • brauner Zucker
    1 EL
  • Fischsauce (opcjonalnie)
    2 EL
  • Austernsauce (opcjonalnie)
    1 EL
  • Mie-Nudeln
    250 g
  • Seidentofu in Stücken
    160 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    2
  • Sesam zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3180 mg
Białko 17 g
Kalorie 1357 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...