![Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0028d54-3777-4ac8-933c-a8dcaddf5252/Derivates/66dd0b31-41db-4fb7-bbf0-190222c12ff8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Seealgen, getrocknet (siehe Tipp)
- 800 g Gurken
- 1 TL Salz
- 2 reife Avocados
- 3 TL Zitronensaft
- 15 g frischer Ingwer, geschält, fein gehackt
- 20 g Zucker
- 10 g Sojasauce
- 20 g Mirin (süßer Reiswein)
- 50 g Reisessig
- Sesamsamen zum Bestreuen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asia Vinaigrette
5 min
Misosuppe mit Gemüse
40 Min
Papayasalat
20 Min
Zitronengras-Rindfleisch-Salat
30min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Miso-Udon-Suppe
8h 30min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 Min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Asiatischer Gurkensalat mit geräucherter Entenbrust
10 Min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 Min
Sesam-Gurken-Salat als Sushi-Beilage
20 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min