Urządzenia i Akcesoria
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Seealgen, getrocknet (siehe Tipp)10 g
-
Gurken800 g
-
Salz1 TL
-
reife Avocados2
-
Zitronensaft3 TL
-
frischer Ingwer geschält, fein gehackt15 g
-
Zucker20 g
-
Sojasauce10 g
-
Mirin (süßer Reiswein)20 g
-
Reisessig50 g
-
Sesamsamen zum Bestreuen (siehe Tipp)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
525 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILLEN
11 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Zitronengras-Rindfleisch-Salat
30 min
Miso-Udon-Suppe
8 godz. 30 min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 godz.
Misosuppe mit Gemüse
40 min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1 godz. 50 min
Gazpacho Andalusia
40 min
Sesam-Gurken-Salat als Sushi-Beilage
20 min
Sesam-Lachs mit Soba-Nudel-Salat
30 min
Asiatischer Gurkensalat mit geräucherter Entenbrust
10 min
Hummus-Platte Greek Style
25 min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min