Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen

Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen

4.7 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Seealgen, getrocknet (siehe Tipp)
    10 g
  • Gurken
    800 g
  • Salz
    1 TL
  • reife Avocados
    2
  • Zitronensaft
    3 TL
  • frischer Ingwer geschält, fein gehackt
    15 g
  • Zucker
    20 g
  • Sojasauce
    10 g
  • Mirin (süßer Reiswein)
    20 g
  • Reisessig
    50 g
  • Sesamsamen zum Bestreuen (siehe Tipp)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 125 kcal / 525 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...