
Urządzenia i Akcesoria
Koreanischer Gurkensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken (Ø 5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert400 - 500 g
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Koriander, frisch5 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
koreanischer roter Pfeffer1 - 2 TL
-
Reisessig1 EL
-
Zucker½ TL
-
helle Sojasauce2 EL
-
Salz2 Prisen
-
Sesam zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
182 mg
Białko
2 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7 g