Urządzenia i Akcesoria
Koreanischer Gurkensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken (Ø 5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert400 - 500 g
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Koriander, frisch5 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
1 - 2 TL Chiliflockenkoreanischer roter Pfeffer1 - 2 TL
-
Reisessig1 EL
-
Zucker½ TL
-
helle Sojasauce2 EL
-
Salz2 Prisen
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
182 mg
Białko
2 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 Min
Green Goddess Salad
20 Min
Teriyaki-Tofu-Salat
8 Std. 30 Min
Koreanischer Gurkensalat
25 Min
Gurkensalat Asia Style (mit Gemüsestyler)
20 Min
Kichererbsen-Salat
15 Min
Vietnamesischer Nudelsalat
40 Min
Champignon-Hummus-Salat mit Karamell-Dressing und Granatapfelkernen
50 Min
Thai-Salat mit Erdnussdressing
30 Min
Asiatischer Gurkensalat mit geräucherter Entenbrust
10 Min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5 Std.
Hummus-Platte Greek Style
25 Min