Urządzenia i Akcesoria
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Melanzani (à ca. 250 g)2
-
Miso-Paste4 EL
-
Mirin20 g
-
Zucker15 g
-
Sake20 g
-
Wasser160 g
-
Sesamsamen, geröstet zum Garnieren1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 godz.
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1 godz. 20 min
Wakamesalat mit Pilzen und Sesam
45 min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45 min
Dhal
40 min
Misosuppe mit Gemüse
40 min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 godz.
Dal Makhani
1 godz. 15 min
Papayasalat
20 min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min