![Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku) Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/096b928e-1e46-4d87-b54d-065f50a61668/Derivates/d382680b-90dd-45ef-88fc-613a57055ab3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 2 Melanzani (à ca. 250 g)
- 4 EL Miso-Paste
- 20 g Mirin
- 15 g Zucker
- 20 g Sake
- 160 g Wasser
- 1 TL Sesamsamen, geröstet, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Dhal
40 Min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20min
Misosuppe mit Gemüse
40 Min
Peruanisches Ceviche
1 godz. 15 min
Wakamesalat mit Pilzen und Sesam
45min
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1h 25min
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min.
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 Min