Urządzenia i Akcesoria
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Melanzani (à ca. 250 g)2
-
Miso-Paste4 EL
-
Mirin20 g
-
Zucker15 g
-
Sake20 g
-
Wasser160 g
-
Sesamsamen, geröstet zum Garnieren1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Misosuppe mit Gemüse
40 min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 godz.
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1 godz. 20 min
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45 min
Papayasalat
20 min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40 min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.