Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen

Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen

4.6 115 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Freekeh (siehe Tipp)
    250 g
    250 g Grünkern
  • Olivenöl
    80 g
  • Kreuzkümmel, ganz
    1 TL
  • Wasser
    400 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Walnüsse
    2 - 3 EL
  • Pecannüsse
    2 - 3 EL
  • Medjool Datteln, entsteint
    4 - 6
  • Stangensellerie inkl. Blätter (ca. 100 g)
    1 - 2 Stück
  • Minze, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Ingwer, frisch geschält, in Stücken
    20 g
  • rote Zwiebel (ca. 35 g)
    ½
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • rote Spitzpaprika entkernt, in Stücken
    1
  • Chili, frisch entkernt, in Streifen
    ½
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Dattelsirup
    15 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Aceto Balsamico
    10 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • griechisches Joghurt (10% Fett) zum Servieren
    4 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 346 mg
Białko 10 g
Kalorie 2279 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...