Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)

Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)

4.7 45 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Sfoglie di pasta
  • di bevanda vegetale, qualsiasi tipo non zuccherata
    120 g
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaino
  • di patata americana dolce cotta e raffreddata, a pezzi
    70 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    150 g
  • di farina di grano duro
    150 g
Ragù di lenticchie
  • di carota a pezzi
    70 g
  • di cipolla in quarti
    70 g
  • di gambo di sedano a pezzi
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di vino rosso
    80 g
  • di lenticchie secche
    200 g
  • di passata di pomodoro
    750 g
  • di acqua
    350 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di zucchero
    1 pizzico
Besciamella
  • di bevanda vegetale, qualsiasi tipo non zuccherata
    700 g
  • di farina tipo 00
    65 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 462.5 kcal / 1935.2 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 685.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...