![Zuppa di bulgur e lenticchie rosse Zuppa di bulgur e lenticchie rosse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d5f91d4-c020-4134-9c74-1b3d92717b59/Derivates/38b07ef1-64ca-4a67-8a23-46a46ffc688b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a metà
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 30 g di burro
- 200 g di lenticchie rosse secche
- 2 cucchiai di menta secca tritata
- 30 g di riso
- 20 g di bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ cucchiaini di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ cucchiaino di peperoncino secco piccante
- 1470 g di acqua, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie alla turca
1 Std.
Insalata tiepida di bulgur e zucca
50 min
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40 Min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 Min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 Std.
Zuppa al profumo di curcuma
1 Std.
Zuppa di cereali e verdure
40 Min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Zuppa di lenticchie rosse
50 min
Zuppetta di ceci
45 Min
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Zuppa di lenticchie
50 min