Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g chalota cortada em quartos
- 35 g manteiga
- 150 g rama de rabanete
- 600 g batata-doce cortada em pedaços pequenos
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 800 g água
- ½ c. chá de sal
- 150 g rabanetes cortados em fatias finas
- 1 pitada de pimenta preta moída
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40 Min
Creme de couve-flor
45min
Creme da rama do alho-francês
40 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Caldo-verde com batata-doce
45min
Sopa de lentilhas e acelgas vermelhas
40 Min
Sopa picante de couve-flor
30 λεπτ.
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Sopa com favas e coentros
35min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Sopa de alface
35min
Sopa de alho-francês e nabiças
45min