Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 30 g manteiga
- 100 g alho-francês cortado em rodelas
- 60 g cenoura baby
- 100 g cogumelos laminados
- 2 c. sopa de farinha tipo 65
- 150 g água
- 20 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 100 g espargos verdes baby
- ½ limão, só a raspa
- ½ c. chá de orégãos
- 6 tomates-cereja vermelhos
- 6 tomates-cereja amarelos
- 500 g massa folhada
- 1 gema de ovo batida p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2278.1 kJ / 544.5 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 224.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1 Std. 10 Min
Bucatini de beterraba e feta
25 Min
Bobó de cogumelos com batata-doce
50 Min
Bolonhesa de frutos secos
35 dk
Tarte de cogumelos
50 Min
Tripas vegan com grão e cogumelos
30 Min
Tikka masala de couve-flor
30 Min
"Bifes" de couve-flor com puré de feijão
25 Min
Tarte de grão com recheio de cogumelos e beterraba
45 Min
Cuscuz mediterrânico
10 Min
Linguine com pesto de tomate e amêndoa
25 Min
Massa com molho de legumes e queijo
1sa