Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g amêndoa s/ pele
- 25 g passa de uva
- 40 g azeite
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g arroz preto (ver dica)
- 200 g morangos cortados em pedaços (2 cm aprox.)
- 80 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1740.1 kJ / 415.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 782.1 mg
Alternatywne przepisy
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45min
Gnocchi de couve-flor com molho de kiwi
45min
Mini pizas de beringela
55min
Salada de arroz com salmão e pak choi
50min
Salada de beterraba e morango
5min
Salada de milho e arroz preto
1h
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55min
Focaccia de espargos verdes e queijo parmesão
3h 40min
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1h 35min
Risoto de cogumelos e uva
50min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40min
Cogumelos Portobello fatiados com chimichurri de abacate
30min