Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes décortiquées
- 10 g de feuilles de persil frais
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
-
250
g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés (2-3 cm)
lub 250 g de champignons de Paris frais, émincés (2-3 cm) - 60 g de vin blanc
- 250 g de sarrasin, rincé
- 400 g d'eau
-
1 ½
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 ½ cube de bouillon de légumes, émietté - ½ c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre moulu
- 20 g de beurre
- 50 g de gorgonzola doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 433.4 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 448.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de pois chiches et épinards
1sa
Curry d'épinards à la feta
35 dk
Quinotto au seitan, champignons et parmesan
35 dk
Salade de sarrasin
25 min
Salade de sarrasin aux poivrons et feta
50 dk
Curry de pois chiches aux épinards, riz aux cranberries
35 dk
Buddha bowl d'automne
1 Std. 5 Min
Taboulé de sarrasin
2h 35min
Quinoasotto
35 dk
Dahl de pois cassés à la patate douce
13u. 25min
Ragoût africain de légumes aux cacahuètes
45 dk
Dahl de lentilles corail, épinards et oignons verts
35 dk