Sarrasin avec champignons

Sarrasin avec champignons

4.1 102 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de noisettes décortiquées
  • 10 g de feuilles de persil frais
  • 100 g d'échalotes coupées en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 250 g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés (2-3 cm)
    250 g de champignons de Paris frais, émincés (2-3 cm)
  • 60 g de vin blanc
  • 250 g de sarrasin rincé
  • 400 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de bouillon de légumes en pâte
    1 ½ cube de bouillon de légumes, émietté
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 20 g de beurre
  • 50 g de gorgonzola doux coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433.4 kcal / 1813.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 53.7 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 448.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...