Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a metà
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 2 ½ cucchiaino di sale
- 3 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 250 g di melanzane a pezzi (1-1,5 cm)
- 350 g di zucchine a fettine (3-5 mm)
- 30 g di farina tipo 00
- 300 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 4 uova
- 6 fette di pane integrale in cassetta, senza crosta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1332.7 kJ / 318.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1082.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla saporita
45min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10 min
Crostata salata tricolore
1 Std. 30 Min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Lasagne di pane raffermo
1 Std. 45 Min
Torta salata asparagi e provola
1 Std. 30 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min
Pasta al forno vegetariana filante
1h
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min