Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di sorgo
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 15 pomodori datterino a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 filetti di platessa, puliti
- 10 fili di erba cipollina fresca
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1200 g di acqua calda (non bollente)
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ peperone, pulito e a listarelle
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 1 carota, pelata e a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Platessa al pomodoro
30min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30min
Quinoa con code di gambero
30min
Sogliola al vapore con verdurine
45min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Insalata di riso basmati
55min
Insalata di riso integrale (vegan)
1h
Minestra di miglio e filetti di gallinella
40min
Salmone in tocchi con salsa mousseline
45min
Insalata di miglio e tonno
55min
Farro con seppie e verdure
35min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min