Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di burro
- 400 g di mais dolce in scatola (peso netto), scolato e sciacquato
- 300 g di patate, pelate, a dadini (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 750 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di curry in polvere
- 100 g di pancetta affumicata a striscioline
- 1 pizzico di paprika dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1359.8 kJ / 325 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 740.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Vellutata di patate e robiola
45min
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45min
Crema di carote e mandorle
40min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40min
Zuppa di baita
45min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 分钟
Crema di castagne con finferli e speck
50 分钟
Vellutata di pomodoro e basilico
30 分钟
Vellutata di pollo e anacardi
30 分钟
Vellutata di mais
20min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55min