Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata

Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata

4.5 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a metà
  • 40 g di burro
  • 400 g di mais dolce in scatola (peso netto), scolato e sciacquato
  • 300 g di patate pelate, a dadini (3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 750 g di brodo vegetale
  • 1 pizzico di curry in polvere
  • 100 g di pancetta affumicata a striscioline
  • 1 pizzico di paprika dolce

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 325 kcal / 1359.8 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 740.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...