![Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ccb9cefec93226c515546294c6143ae/Derivates/3f92809b84197ab2609fb7e1857771be2a629ab6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di burro
- 400 g di mais dolce in scatola (peso netto), scolato e sciacquato
- 300 g di patate, pelate, a dadini (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 750 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di curry in polvere
- 100 g di pancetta affumicata a striscioline
- 1 pizzico di paprika dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1359.8 kJ / 325 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 740.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e spinaci
1 Std.
Zuppa di pollo e cavolfiori
40 min
Porri in crema delicata
35 min
Zuppa di baita
45 Min
Zuppa di pollo e mandorle
45 Min
Crema di broccoli e Gorgonzola con crostini integrali
40 min
Crema di carote e mandorle
40 min
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50 Min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Zuppa di orzo e pollo
1 Std.
Crema di carote e sedano con olio alle erbe
45 Min
Gulash tirolese
1h 30min