Guinness beef pies

Guinness beef pies

3.2 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • carrots cut into pieces
    2
  • celery stalks cut into pieces
    2
  • fresh sage leaves only
    1 sprig
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • unsalted butter
    40 g
  • stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into pieces (3 cm)
    500 g
  • cornflour
    3 tbsp
  • button mushrooms cut into quarters
    6 - 10
  • bacon (opcjonalnie) cut into pieces (2 cm)
    100 g
  • Guinness®
    200 g
  • fish sauce (opcjonalnie)
    1 tbsp
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • puff pastry (see Tips)
    3 - 4 sheets
  • egg lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1261.8 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 2640.2 kJ / 628.6 kcal
Tłuszcz 32.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 47.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...