
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'oignons nouveaux coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 250 g de riz complet
- 4 poivrons rouges (250 g chacun environ)
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
500
g de bouillon de légumes maison
lub 500 g d'eau et 1 cube de bouillon de légumes - 12 olives noires dénoyautées coupées en rondelles
- 20 g de feuilles de persil frais
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 343.3 kcal / 1436.3 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 682.5 mg