Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de riz
- 520 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine de sarrasin
- 30 g de miel
- 25 g d'huile d'olive
- 12 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8355 kJ / 1983 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 379 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Mix de farines sans gluten
5 menit
Pain sans gluten au sésame et au kasha
2h 50min
Pain de mie sans gluten
1 godz. 40 min
Pain sans gluten à la châtaigne
2sa 30 dk
Brioche sans gluten
2h 15min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2sa 30 dk
Madeleines sans gluten
1sa
Cookies sans gluten aux noisettes
35 dk
Pâte brisée sans gluten
5 menit
Pain sans gluten pois chiches et graines
3 Std. 15 Min
Pâte à crêpes sans gluten
1 godz. 30 min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 Std. 10 Min