Glace à la verveine et coulis de framboises

Glace à la verveine et coulis de framboises

4.8 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 350 g de lait
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 bouquet de verveine fraîche
  • 4 jaunes d'œufs
  • 5 c. à soupe de sucre blond
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs type Maïzena
  • 350 g de framboises
  • 50 g de sucre en poudre
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 100 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1247 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...