Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 bouquet de verveine fraîche
- 4 jaunes d'œufs
- 5 c. à soupe de sucre blond
- 1 c. à soupe de fécule de maïs, type Maïzena
- 350 g de framboises
- 50 g de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1247 kJ / 299 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Gelée de framboise
6 Std.
Bûche vanille et framboise
50 godz. 30 min
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10min
Mille-feuille fraise-amande et coulis de fraises
5h
Sorbet abricot, éclats de pistache
12sa 30 dk
Fontainebleaux et coulis de cerises
4h 40min
Tarte fraise, chantilly et pistache
40min
Glace au litchi, coulis de framboise
6u. 20min
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12 godz.
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Sundae au coulis de fruits rouges
13 Std.
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15min